חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לקראת השפעת

תוכן עניינים

מאת: ד"ר יעקב פריד

שפעת הנה מחלה נגיפית מדבקת הנגרמת על-ידי נגיף השפעת (Influenza Virus). חשיפה להפרשות דרכי נשימה עליונות (רוק, נזלת, ליחה) של אדם החולה בשפעת מעבירה את הוירוס ויכולה לגרום להדבקות.

בשיעול או התעטשות, מותזות ומרוססות, כמויות גדולות של רוק ונזלת המכילות כמויות גדולות של הוירוס. ההידבקות מתרחשת בעיקר בעקבות חשיפה של דרכי הנשימה לוירוס. כלומר, אם חולה התעטש לידך או השתעל עליך, אם הגננת ניגבה את האף לילד חולה ואח"כ לילד אחר, אם חולה נישק אותך, יש לך סיכוי גבוה להידבק.

שפעת – מאפיינים

המחלה מאופיינת בחום גבוה, בכאבי שרירים, בכאבי ראש, בשיעול, בנזלת, בחולשה ובהרגשה כללית רעה. ביטוייה חריפים יותר מהצטננות רגילה והיא עשויה להיות מלווה גם בכאבי גרון, בדלקת בלחמיות העיניים ובהגדלת קשרי הלימפה בצוואר. גם כאבי בטן יכולים להתלוות למחלת השפעת.

סיבוך אופייני של השפעת הוא דלקת ריאות. ילדים קטנים, נשים בהיריון, קשישים וחולים עם דיכוי של מערכת החיסון הם האוכלוסיות העיקריות שבסיכון להסתבך במחלה.

שפעת – היקפי המחלה

כל שנה חולים במחלה 20%-30% מהילדים ו-5%-10% מהמבוגרים בכלל האוכלוסייה. לקראת החורף, ממליץ משרד הבריאות על חיסון נגד שפעת לכל האוכלוסייה מעל לגיל 6 חודשים.

שפעת במרפאה ההומאופתית

בחורף 2010-2011, במשך כחודשיים (12.11.10 ועד 14.1.11) בדקתי את יעילות הטיפול ההומאופתי שנתתי במרפאתי לחולי שפעת. המידע נאסף מתוך התיק הרפואי של המטופלים.

בתקופה הזו טיפלתי בכ- 87 חולי שפעת בגילאים שונים – תינוקות ילדים ומבוגרים.

אבחון המחלה ב- 46 מהמטופלים (כ 53%) נעשה רק על ידי רופא המשפחה או רופא הילדים בקהילה. הם לא נבדקו על ידי והטיפול ההומאופתי בהם היה טלפוני בלבד.

ב 41 מטופלים (כ 47%) אבחון המחלה נעשה על ידי ולעיתים גם על ידי הרופא בקהילה. המשך המעקב והטיפול ההומאופתי בהם היה טלפוני.

רוב החולים קיבלו בשלב האקוטי של המחלה, בנוסף לטיפול ההומאופתי, טיפול בכדורים להורדת חום ובמשככי כאבים. למיטב ידיעתי רוב החולים שטיפלתי בהם לא קיבלו את החיסון כנגד השפעת.

המעקב אחר המטופלים נעשה באמצעות דיווחים טלפונים יומיים לצוות המרפאה (לעיתים דיווחו מספר פעמים ביום – תלוי בחומרת המצב) ובאמצעות טלפונים יזומים של צוות המרפאה.

הפרמטרים שאחריהם עקבנו היו – חום, הרגשה כללית ויכולת התפקוד.

שיפור במצב הבריאותי הוגדר באמצעות ירידה בחום, שיפור בהרגשה הכללית ועליה ביכולת התפקוד.

תוצאות הבדיקה

שיפור במצב הבריאותי:

47 מטופלים (כ 54%) השתפרו בתוך 24 שעות מזמן נטילת הרמדי.

12 מטופלים (כ 14%) השתפרו בתוך 48 שעות מזמן נטילת הרמדי.

11 מטופלים (כ 12.5%) השתפרו בתוך 72 שעות מזמן נטילת הרמדי.

לגבי 17 מהמטופלים לא היה מידע בתיקם הרפואי לגבי מהירות השיפור.

עוצמת המחלה:

48 מהמטופלים (כ 55%) תארו את חומרת השפעת שהם חוו כקלה.

31 מטופלים (כ35.6%) תארו את חומרת השפעת שהם חוו כבינונית.

6 מטופלים (כ 7%) תארו את חומרת השפעת שעברה שהם חוו כקשה.

3 מטופלים (כ 3.4%) מתוך הקבוצה שעברה שפעת קשה, קיבלו בנוסף לטיפול הומאופתי, אנטיביוטיקה בשל הסתבכות השפעת לדלקת אוזניים ולדלקת בדרכי הנשימה.

לגבי 2 מטופלים לא התקבל מידע לגבי חומרת המחלה.

מדוע ביצעתי את הבדיקה הזו?

כבר במהלך חודש יוני 2010 שמתי לב שאני מטפל יותר ויותר בילדים ובמבוגרים המגיעים אליי בשל תלונות שנראו לי כמחלת שפעת. בהמשך החלו דיווחים בתקשורת על התפרצות שפעת החזירים. תחושות הפחד והדאגה הלכו והתעצמו בקרב המטופלים שלי ובציבור בכלל במקביל לעליה בתחלואה בשפעת.

בחודשי החורף של אותה שנה המרפאה שלי דמתה יותר לחדר מיון מאשר לקליניקה הומאופתית נינוחה ורגועה. טיפלתי בעשרות מקרי שפעת בחודש.

במהלך התקופה התרשמתי שמרבית האנשים שנעזרו בטיפול ההומאופתי חוו הקלה מהירה במחלה ושמספר הסיבוכים היה קטן.

רציתי לדעת מה באמת קרה, עד כמה הטיפול היה יעיל, האם היו סיבוכים במחלה וכמה, האם שיטת הטיפול הטלפוני שנאלצתי לנקוט בשל העומס הרב הוכיחה את עצמה. לכן אחרי שנסתיימה תקופת המגפה והרוחות קצת נרגעו, ביקשתי מאנשי הצוות שלי לערוך מדגם רטרוספקטיבי של התקופה.

לא מדובר במחקר רטרוספקטיבי מסודר. אני מתייחס לתוצאות בזהירות הראויה משום שהאוכלוסייה שבטיפולי לא מהווה חתך מייצג של האוכלוסייה הכללית בישראל. המרפאה בדקה את עצמה וחסרים עוד נתונים שלא נלקחו ולא נבדקו.

על אף הזהירות, תוצאות המדגם שימחו אותי מאד. הם תאמו את התחושה שלי שרוב האנשים החלימו מהר מהשפעת בעזרת הטיפול ההומאופתי, הם חיזקו אותי בתחושה ובהבנה שיש עוד כלי יעיל להתמודדות עם המגפה

אני מאחל לכולם חורף בריא ומקווה שהפוסט הזה יעזור לכם בהתמודדות עם מחלת השפעת.

 

 

 

 

 

 

 

 

אני מזמין אותך לפנות אליי, בכל בעיה הצוות שלי ואני נשמח לעמוד לרשותך
שלום שמי קובי פריד, אני רופא והומאופת, מטפל בהומאופתיה במרפאתי מ 1997, טיפלתי וחקרתי בבית חולים תל השומר מ- 2014, ניהלתי את היחידה לרפואה משלימה בבית חולים איכילוב. השילוב של ידע רפואי וטיפול הומאופתי מוצלח באלפי מטופלות ומטופלים מגיל ינקות ועד קשישים הוביל אותי לפתח שיטת טיפול הומאופתית ייחודית המאפשרת הקלה וריפוי במגוון רחב של בעיות אקוטיות וכרוניות, גופניות ונפשיות התשוקה שלי לעזור, לרפא ולהקל על סבל ומכאוב ושיטת הטיפול הייחודית, מאפשרים לי להתאים לכל מטופל ומטופלת טיפול המחולל ריפוי אני מזמין אותך ליצור קשר ולהתייעץ.
אני מזמין אותך ליצור קשר ולהתייעץ
בכל בעיה הצוות שלי ואני נשמח לעמוד לרשותך
אולי יעניין אותך גם
בלוג

טיפול טבעי בתופעות הלוואי מהטיפול האונקולוגי בסרטן הערמונית: תמיכה הומאופתית

טיפול טבעי בתופעות הלוואי מהטיפול האונקולוגי בסרטן הערמונית: תמיכה הומאופתית טיפולים הומאופתיים, שהוכחו כיעילים באמצעות מחקר, מספקים, בין היתר, גם תמיכה מקיפה לחולי סרטן הערמונית, ומתבצעים באמצעות שימוש בתרופות הומאופתיות המיוצרות בפיקוח ובאישור משרד הבריאות, לצד צוות תמיכה ייעודי הזמין בטלפון בכל ימות השבוע. גישה זו מעניקה תמיכה הוליסטית לאתגרים הפיזיים והנפשיים שמציבים הטיפולים האונקולוגיים

קרא עוד »
בלוג

טיפול באלרגיה: פתרונות יעילים וטבעיים מעולם ההומאופתיה

הומאופתיה היא שיטה טבעית להקלת תסמיני והשפעות אלרגיות מבלי להסתמך על סטרואידים, אנטיהיסטמינים או התמודדות עם תופעות הלוואי שלהם. טיפול באלרגיה בגישה ההומאופתית מתאים לאנשים עם רגישויות לאבק או לקרדית אבק הבית; רגישויות לאבקנים; אנשים שחווים תגובות אלרגיות לבעלי חיים; או לאנשים שחווים תגובות אלרגיות שאינן מוסברות. המגבלות של טיפולי אלרגיה קונבנציונליים רוב טיפולי האלרגיה

קרא עוד »
בלוג

רפואה משלימה לילדים: הגישה האינטגרטיבית

בתחום הטיפול בילדים, הרפואה המשלימה מציעה גישה הוליסטית הנותנת מענה לצרכים הייחודיים של כל ילד. ד"ר קובי פריד, רופא והומאופת עם ניסיון שנפרש על פני למעלה מעשרים שנים ברפואה הקונבנציונלית ובהומאופתיה, מכין תוכניות רפואה משלימה לילדים בהתאמה אישית, כשהמטרה היא קידום בריאות ורווחה מיטביים. עם שילוב שתי השיטות, הוא מספק למטופליו גישה מקיפה ומטפחת לריפוי,

קרא עוד »
דילוג לתוכן