ההומאופתיה נותנת מענה טוב ומהיר למולסקום
זה מאוד מדבק, לא נעים ומשגע את ההורים והילדים… למרבה המזל, בעזרת שילוב של טיפול הומאופתי עם קונבנציונלי, אפשר לעצור את התפשטות היבלת הוויראלית ואף למגר את הנגעים
למי מתאים הטיפול?
- לילדים בכל הגילאים שנדבקו במולסקום
- לילדים שסובלים ממולסקום באופן כרוני
״אין תרופת קסם ועדיין… עם ניסיון של 21 שנים כרופא והומאופת נוכחתי לדעת שברוב המקרים, תוך כמה חודשים בלבד תהליכי ההחלמה של העור נראים לעין, קצב ההתפשטות מואט עד למצב של ריפוי מלא של היבלות והעור נותר ללא צלקות״, ד״ר פריד
מולסקום
זה מתחיל כנגע עורי שיוצר גבשושיות על השכבות העליונות של העור וממשיך בהתפשטות התופעה מכף רגל ועד ראש. הווירוס אינו מסוכן אבל גם מאוד לא נעים ואם אפשר לעצור אותו, למה לא לעשות זאת?
אם ילדיכם נדבקו, חשוב מאוד שתדעו לזהות את היבלת הוויראלית שמכונה מולסקום.
היבלת היא למעשה זיהום עור ויראלי וכרוני שנגרם על ידי וירוס ששמו מולסקום, ששייך למשפחת וירוס האבעבועות ונפוץ בקרב ילדים בני שנה עד 11. הנגעים נעלמים מעצמם בתוך חצי שנה עד ארבע שנים ורק לעתים נדירות, כשהם לא מטופלים, הם מותירים אחריהם צלקות. תקופת הדגירה הממוצעת של הווירוס היא בין שבועיים לשבעה שבועות והמשמעות היא שהסימפטומים יכולים להופיע עד שישה חודשים מרגע ההדבקה. בפועל מופיעים על העור נגע אחד בודד או קבוצה של כמה יבלות יחד.
צורתה של היבלת היא עגולה וקטנה, המרקם שלה מבריק וחלק, ובמרכזה יש שקע או גומה בצבע לבן. הנגעים עשויים להופיע בכל מקום על העור – כמו עור הפנים, הבטן, הגוף, הזרועות, הרגליים, וגם אברי המין – מלבד כפות הידיים או הרגליים. במקרים של מערכת חיסון חלשה, ייתכן שהתסמינים יהיו משמעותיים יותר. הנגעים עשויים להיות גדולים יותר וקרובים יותר לפנים, והם עלולים להיות עמידים יותר לטיפולים.
המולסקום אמנם לא כואב אבל אין ספק שזהו נגע מאוד לא נעים שיכול גם לגרד, במיוחד אם היבלות מתפשטות לאזור הפנים או אברי המין. ישנם מקרים שבהם עלול להתפתח זיהום משני ואף הצטלקות ודימום. ב -10% מהמקרים מתפתחת אקזמה סביב נגעים.
המולסקום הוא נגיף מדבק שמופץ על ידי מגע ישיר עם אדם שנדבק או חפץ מזוהם כמו מגבת או בגד. בנוסף, אזור אחד בגוף עלול להדביק אזורים אחרים. הסיכוי להידבקות נפוץ יותר בתקופת הקיץ, אז הילדים מבלים יחד בבריכה ובים. גם מערכת חיסון חלשה או גרד ושפשוף של המקום עצמו עלולים לעודד את התפשטות הנגיף.
היבלות הוויראליות בדרך כלל נעלמות באופן ספונטני אבל במקרים של מערכת חיסונית חלשה הן עלולות להפוך לכרוניות.
ברפואה הקונבנציונלית קיימים טיפולים כירורגיים שאמורים להילחם בנגיף ולהעלימו, כמו צריבה, טיפול בחנקן נוזלי ותרופות כימיות שפועלות על כל נגע בנפרד. עם זאת, כשמשלבים את הטיפולים הללו עם טיפול הומאופתי שמותאם באופן אישי לכל ילד וילדה, בשלב הראשון אפשר לעצור את התפשטות הנגיף ולאחר מכן למגר את הנגעים בזה אחר זה, בלי צלקות.
הטיפול ההומאופתי לא מכוון במישרין לסימפטומים ספציפיים אלא פועל לסילוק הפרעות ברובד רחב ועמוק, וכך הגוף חוזר לפעילות תקינה ומלאה. פעילותו התקינה של הגוף מאפשרת למערכות השונות לפעול בצורה המיטבית ולחולל תהליך ריפוי מלא. כך מתרחש תהליך של התחזקות הגוף והגברת עמידותו בפני מגוון רחב של זיהומים וירליים וביניהם גם המולסקום.
הגישה הטיפולית
מאחר שד״ר פריד הוכשר קודם כל כרופא ולאחר מכן כהומאופת, תפיסת העולם הטיפולית שלו היא שילוב של רפואה קונבנציונלית והומאופתיה.
את הטיפול עצמו מתאים ד״ר פריד באופן אישי לאדם עצמו, אבל בעיקר לתופעות הספציפיות שמהן הוא סובל וכן לטיפולים הנוספים שהוא מקבל, במקרים הרלוונטיים.
מתוך הבנה שהטיפול איננו מתקיים אך ורק בין כותלי הקליניקה, ד״ר פריד והצוות המקצועי – שמורכב כולו מבוגרי לימודי הומאופתיה ומהומאופתים פעילים – זמין למענה גם מעבר לשעות העבודה המקובלות ויוצר קשר עם המטופלים כדי להתעדכן במצבם ובהשפעתו של הטיפול. במידת הצורך, תיתכן התאמה של התרופה ההומאופתית לשינויים שחלו בעקבות הטיפול.
התהליך
- אבחון – כשהוא חובש הן את כובע הרופא והן את כובע ההומאופת, ד״ר פריד מבצע אבחון מקצועי ומקיף של הנגעים, זיהומי משנה, בעיות פיזיות אחרות וכן של גורמים אחרים שיחד, יוצרים תמונה שלמה של המטופלים כמכלול.
- תרופה – התאמת התרופה ההומאופתית לשלל התופעות והמאפיינים שנצפו במהלך האבחון. בשלב זה גם יינתן הסבר מפורט על האופן שבו יתנהל הטיפול.
- עדכון – לאורך תקופת הטיפול שומרים צוות המרפאה וד"ר פריד על קשר טלפוני עם המטופלים ומתעדכנים בהתפתחויות שונות במצבם.
- מעקב – מדי חודש מתקיימת פגישת מעקב בקליניקה להערכת התגובה לתרופה והתקדמות הטיפול.
במשך כל תקופת הטיפול, ד״ר פריד וצוות המרפאה זמינים למענה במקרים דחופים.
עדות אישית
״הבת שלנו הגיעה לטיפול הומאופתי אצל ד״ר פריד בגיל שנתיים, בעקבות התפשטות של נגעי מולסקום בפנים ובכתפיים. היא לא סבלה מכאבים או מחוסר נעימות, אבל דאגנו שהנגעים ימשיכו להתפשט ויגיעו לאזורים נוספים בגוף.
אחרי שד״ר פריד ערך אבחון רפואי ותשאול הומאופתי, הוא התאים לילדה את התרופה והתחלנו בטיפול הומאופתי אינטנסיבי. חודש לאחר מכן, נעלמו שני נגעים בלחי ואחד בכתף. במהלך חמשת החודשים הבאים הבת שלנו הראתה שיפור הדרגתי ולאחריהם נעלמו כל הנגעים על גופה״.