top of page
logo_edited.png

שלום שמי קובי פריד ,אני רופא והומאופת, מטפל בהומאופתיה במרפאתי מ 1997, ניהלתי את היחידה לרפואה משלימה באיכילוב.

השילוב של ידע רפואי וטיפול הומאופתי מוצלח באלפי מטופלות ומטופלים מגיל ינקות ועד קשישים הוביל אותי לפתח שיטת טיפול הומאופתית ייחודית המאפשרת הקלה וריפוי במגוון רחב של בעיות אקוטיות

וכרוניות, גופניות ונפשיות

 

התשוקה שלי לעזור, לרפא ולהקל על סבל

ומכאוב ושיטת הטיפול הייחודית, מאפשרים לי להתאים לכל מטופל ומטופלת טיפול המחולל ריפוי


אני מזמין אותך ליצור קשר ולהתייעץ

signture.png
img_01.png
אני מזמין אותך לפנות אליי, בכל בעיה הצוות שלי ואני נשמח לעמוד לרשותך

תודה על הפניה

הפרעת קשב וריכוז בילדים


טיפול טבעי בבעיות קשב וריכוז – ללא תופעות לוואי

טיפול בטוח, טבעי, אמין ומוכח שעוזר לילדים ולמתבגרים לקיים שגרה תקינה בכל רובדי החיים.

טיפול הומאופתי יכול לשפר את השגרה הלימודית, החברתית וההתנהגותית של ילדים ומתבגרים, וכן להפחית משמעותית את תופעות הלוואי והסימפטומים שנגרמים מהתרופות שמטפלות בבעיות קשב וריכוז, ולקצר את משך הטיפול התרופתי.

 

למי מתאים הטיפול?

  • ילדים ומתבגרים שאובחנו כסובלים מהפרעות קשב וריכוז.

  • ילדים ומתבגרים שמציגים התנהגות אימפולסיבית והיפראקטיבית.

  • ילדים ומתבגרים שמקבלים טיפול תרופתי.

  • ילדים ומתבגרים שסובלים מתופעות לוואי עקב טיפול תרופתי וביניהן כאבי ראש, ירידה בתיאבון שעלולה לגרום לעיכוב בגדילה ובהתפתחות, הפרעות בשינה, עצבות ודכדוך, וכאבי בטן.

 

״כבר יותר משני עשורים שאני נותן טיפולים הומאופתיים לילדים ולמתבגרים רבים שסובלים מבעיית קשב וריכוז. חלקם מקבלים טיפול הומאופתי בלבד וחווים שיפור ניכר במצבם ובהישגיהם הלימודיים, אחרים מקבלים טיפול תרופתי יחד עם הטיפול ההומאופתי שכן הטיפול המשולב מפחית את תופעות הלוואי התרופתיות, מקצר את משך זמן הטיפול התרופתי ומיטיב עם סימפטומים אחרים שהטיפול התרופתי גורם להם״, ד״ר קובי פריד

קשיי קשב וריכוז

על פי רוב, בעיות קשב וריכוז של ילדים באות לידי ביטוי בקשיי ריכוז, בקושי להפגין סבלנות והבלגה, בסירוב לבצע מטלות שניתנות להם על ידי ההורים או כל דמות סמכותית אחרת, ולעיתים גם באגרסיביות. במצבים אלה, הורים ודמויות חינוכיות מתקשים להתמודד עם התנהגותם של הילדים ועומדים מולם חסרי אונים. הילדים, מצידם, לא ממצים את הפוטנציאל הגלום בהם, הן הלימודי והן ההתנהגותי, ומתקשים למצוא את מקומם.


אם ילדיכם סובלים מבעיות קשב וריכוז, אתם ודאי מודאגים ממצבם וככל הנראה חוככים בדעתכם מה עדיף – האם לבחור בטיפול תרופתי? או אולי לנסות דרכים אחרות כמו הוספה של אומגה 3 לתזונה, לחולל שינוי תזונתי כולל, להיעזר בפסיכולוג ילדים או אולי פשוט להניח לילדים לפרוק אנרגיה בחוג ספורט או בפעילויות שונות?


חששם של הורים רבים לבחור בטיפול תרופתי, שללא ספק נותן פתרון מיידי לבעיה, הוא מוצדק גם אם לפעמים אין ברירה. התרופות שמשמשות לטיפול בכל קשת הבעיות שמאובחנות כהפרעות קשב וריכוז אמנם עוזרות, אבל גם גורמות לתופעות לוואי מאוד לא נעימות.


אם כן, איך אפשר אחרת? אם ילדיכם עברו מבחן קשב וריכוז וכבר התחילו בטיפול תרופתי, חשוב שתדעו עד כמה ההומאופתיה יכולה לעזור להם. עד היום הגישה הרווחת הייתה לבחור כיוון אחד ויחיד: רפואי או אלטרנטיבי. אבל המציאות היום היא אחרת והרבה יותר שכיח למצוא פתרון הוליסטי למצב שתוקף ומרפא את הבעיה מכל הכיוונים האפשריים. השילוב של תרופות והומאופתיה מפחית את תופעות הלוואי הכימיות, מקצר את משך זמן הטיפול התרופתי ומשפר סימפטומים שונים כמו טיקים, דחייה מירקות ופירות, התעסקות אובססיבית בשיער, כסיסת ציפורניים וכיוצא באלה. ואם עדיין לא התחלתם לתת תרופות לקשב וריכוז, ההומאופתיה לבדה יכולה לשפר משמעותית את בעיות הקשב והריכוז.

הגישה הטיפולית

בעקבות אינספור טיפולים מוצלחים בילדים ובמתבגרים הסובלים מבעיית קשב וריכוז, ניסיונו של ד״ר פריד מוכיח שישנו פתרון הומאופתי אפקטיבי לבעיות קשב וריכוז, אם בשילוב עם הטיפול התרופתי או ללא תרופות כלל.


הומאופתיה היא שיטת טיפול טבעית, יעילה ובטוחה שמאפשרת ריפוי של תופעות גופניות ונפשיות, אקוטיות וכרוניות. הטיפול ההומאופתי מתייחס לתסמינים הפיזיים כמו גם המנטליים והרגשיים, ופועל בכל הרבדים.


מאחר שד״ר פריד הוכשר קודם כל כרופא ולאחר מכן כהומאופת, תפיסת העולם הטיפולית שלו היא שילוב של רפואה קונבנציונלית והומאופתיה. את הטיפול עצמו מתאים ד״ר פריד באופן אישי – לילדים עצמם אבל בעיקר לתופעות הספציפיות שמהן הם סובלים וכן לטיפולים הנוספים שהם מקבלים, במקרים הרלוונטיים.


מתוך הבנה שהטיפול איננו מתקיים אך ורק בין כותלי הקליניקה, ד״ר פריד והצוות המקצועי – שמורכב כולו מבוגרי לימודי הומאופתיה ומהומאופתים פעילים – זמין למענה גם מעבר לשעות העבודה המקובלות ויוצר קשר עם ההורים כדי להתעדכן במצבם של הילדים ובהשפעתו של הטיפול. במידת הצורך, תיתכן התאמה של התרופה ההומאופתית לשינויים שחלו במצבם של הילדים בעקבות הטיפול.


התהליך

אבחון – כשהוא חובש הן את כובע הרופא והן את כובע ההומאופת, ד״ר פריד מבצע אבחון מקצועי ומקיף של הקשיים והתופעות שנובעות מבעיות הקשב והריכוז, ומהטיפול התרופתי בהן.

  1. שיתוף פעולה – במידת הצורך, ייבחן גם אבחון הפרעת קשב וריכוז ואבחונים אחרים שבוצעו על ידי אנשי מקצוע שונים ותתקיים שיחה עם דמויות חינוכיות רלוונטיות. המטרה היא לקבל תמונה שלמה על מצב הילדים במסגרות החינוכיות, הן חברתית והן לימודית, ולרתום את המערכת לתהליך.

  2. תרופה – התאמת התרופה ההומאופתית לתופעות שנצפו במהלך האבחון. בשלב זה גם יינתן הסבר מפורט על האופן שבו יתנהל הטיפול.

  3. עדכון – לאורך תקופת הטיפול שומרים צוות המרפאה וד"ר פריד על קשר טלפוני עם הילדים והוריהם, ומתעדכנים בהתפתחויות שונות במצב.

  4. מעקב – מדי חודש מתקיימת פגישת מעקב בקליניקה להערכת התגובה לתרופה והתקדמות הטיפול.

במשך כל תקופת הטיפול, ד״ר פריד וצוות המרפאה זמינים למענה במקרים דחופים.


עדות אישית

״לראשונה שמענו על הומאופתיה מחברה, כשבננו הבכור עמד לסיים את כיתה ה'. ילד מקסים שאובחן כבר בכיתה ג' כבעל לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז.


בבית הספר התקשה הילד להיות מרוכז בשיעור והפריע לעצמו ולחבריו, כשהדרך המקובלת לטיפול בבעיה הייתה לאפשר לו לבלות מחוץ לכיתה. בתחילת כיתה ד' החלטנו לנסות טיפול בריטלין. התרופה הפכה את בננו מילד שמח וחייכן לכזה שמכונס בעצמו, חסר עניין חברתי ובעיקר עצוב. בהמשך, חווה בננו אירוע מפחיד של הזיות שלאחריו החלטנו שעלינו לחפש פתרונות אחרים שאינם תרופתיים.


הילד טופל באומנויות, התאמן בקרטה, ביקר אצל פסיכולוג, קיבל שיעורי הוראה מתקנת, רכב על סוסים, ניגן על גיטרה וחליל, ומה לא. אבל כל אלו לא הצליחו להשקיט את נפשו הסוערת.


לבסוף, כשבננו היה בכיתה ו', הגענו לד"ר פריד חרדים לבננו, חלוקים בדעתנו לגבי הטיפול וחסרי כל ידע והבנה בתחום ההומאופתי.


שלושה שבועות לאחר תחילת הטיפול ההומאופתי התקשרה המחנכת לספר בהתרגשות על השינוי הטוב שחל בהתנהגות של בננו בכיתה. במקביל לרגיעה, שחשנו בה גם בבית, התחיל בננו לגלות עניין רב במוזיקה, בנגינה בפסנתר ובהלחנה, ואנחנו הרגשנו שנפתח בתוכו משהו עמוק וחדש.


השנים חלפו ובננו, שהגיע לתיכון, צעד לקראת בחינות הבגרות. המורים שלו ניסו לשכנע אותו ואותנו שייקח טיפול תרופתי לטובת ציוני הבגרות ואנחנו, ששוב היינו חלוקים בדעתנו, לא שכחנו את העמדה שלך, ד״ר פריד, שקבעה שהוא מסוגל להתמודד גם בלי התרופות. בסופו של דבר, בננו היה זה שהכריע כשסרב לקחת כל טיפול תרופתי שגרם לו להרגשה לא טובה וסיים את כל בחינות הבגרות בהצלחה, גם אם לא בהצטיינות.


עברנו שנים ארוכות ומורכבות ביחד ובכל השנים הללו ליווית את בננו ואותנו כהומאופת וכרופא. אנחנו מאמינים שהטיפול שנתת לנו שינה את מסלול חייו של בננו, עזר לו לקלף מעליו קליפות שהיו מיותרות ולפגוש את עצמו. הטיפול גם סייע לו להתמודד עם הלקויות שלו ועזר לו להתפתח כאדם בוגר.


היום, שמונה שנים אחרי פגישתנו הראשונה, הבן שלנו כבר בן 18 וחניך בקורס טיס לאחר שעבר בהצלחה את כל המבדקים.


אנחנו מודים לך על הכול: על דרכך המיוחדת, מסירותך ובעיקר על האמונה בבננו״.

טיפולים נוספים

  • אלרגיה בילדים

  • היפוטוניה

  • אטופיק דרמטיטיס

  • מולוסקום

442 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

פאפא

קשב וריכוז

לראשונה שמענו על הומיאופתיה מחברה. היינו הורים צעירים ובננו הבכור ע. עמד לסיים את כיתה ה':

ילד מקסים וקטנטן שאובחן כבר בכיתה ג' כבעל לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז.

בבית הספר התקשה להיות מרוכז בשיעור, הפריע לעצמו ולחבריו והדרך ה"מקובלת" הייתה לאפשר לו לבלות מחוץ לכיתה. בתחילת כיתה ד', החלטנו לנסות טיפול ברטאלין

bottom of page